Nieuws
Nieuw railvoertuig voor incidenten
ProRail en NS hebben een railwegvoertuig geïntroduceerd dat ingezet kan worden bij incidentafhandelingen op het spoor. De Unimog is een railwegvoertuig van ProRail Incidentenbestrijding die zij kunnen inzetten om bijvoorbeeld gestrande treinen af te voeren. Met name bij incidenten waarbij een trein externe tractie nodig heeft en andere afsleepmiddelen niet kunnen of mogen worden ingezet, bijvoorbeeld bij problemen met de bovenleiding. Dit soort strandingen duren vaak lang en veroorzaken veel overlast voor reizigers en het treinverkeer. Naast de sleep- en duwfuncties heeft de Unimog een reinigingsmodule, om de trein schoon te kunnen maken na een aanrijding en een hoogwerker om veilig en gemakkelijker op hoogte te kunnen werken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter