Nieuws
Ondanks belofte toch inloopbijeenkomst

Aanstaande maandag houden de gemeente, de ontwikkelaar en de architect een inloopbijeenkomst over woningbouw aan de Rijnlandstraat Leidschendam. Dit ondanks het feit dat diezelfde avond de commissie samenleving uit de gemeenteraad vergadert. En er een belofte zijdens B&W ligt dat er bij de planning zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met vergaderdata van commissies en gemeenteraad.

Het was oud-VVD-gemeenteraadslid Ole Heil die in juni 2022 aan B&W vroeg informatiebijeenkomsten niet te houden op avonden dat gemeenteraadsleden vergaderingen hebben. Zij werden zo immers geblokkeerd te verschijnen en misten daardoor waardevolle informatie, ook vanuit andere aanwezigen.

In antwoord op de noodkreet van Ole Heil liet wethouder Bianca Bremer destijds weten: ‘In de toekomst zal er met de planning van informatiebijeenkomsten (en dergelijke) zo veel mogelijk rekening gehouden worden met de vergaderdata van de commissies en de gemeenteraad’.

Gevraagd hoe er komende maandag dan toch weer van zo’n bijeenkomst op een dag dat de gemeenteraadscommissie bijeen komt, plaats kan vinden laat een woordvoerster van B&W weten: ‘Binnen de gemeente wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het organiseren van inloopbijeenkomsten op dagen dat de raad niet vergadert. Op die avonden zijn er geen inloopbijeenkomsten’.

‘Op de avonden waarop de commissie omgeving vergadert zijn er ook geen inloopbijeenkomsten als het gaat om onderwerpen die met deze commissie te maken hebben. Op deze manier geven wij raadsleden die gerelateerd zijn aan die commissie de gelegenheid om een inloopbijeenkomst bij te wonen’.

‘In het geval van de Rijnlandstraat is het inloopbijeenkomst, georganiseerd door de ontwikkelaar, op een avond waarop er geen commissie omgeving is, noch een raadsvergadering. Op 23 oktober is wel de commissie samenleving gepland, maar die staat los van de commissie omgeving’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter