Nieuws
Opslag windenergie

Rijnland Energie Coöperatie laat onderzoeken of het mogelijk is een batterij te ontwikkelen om de stroom van de twee windmolens langs de A4 bij Stompwijk/Zoeterwoude, op te slaan. Hiermee wil de coöperatie de overbelasting op het stroomnet tegengaan en de duurzame elektriciteit efficiënter inzetten. Emmett Green gaat uitzoeken hoe groot de batterij moet worden, waar hij kan staan en wat dat kost. Naar verwachting is dat onderzoek begin 2024 afgerond. Daarna beslissen de leden over het vervolg. Als die akkoord zijn, wordt een vergunning aangevraagd. Het aanbod van zon- en windenergie wisselt sterk. Dat is lastig, omdat daardoor het elektriciteitsnet op sommige momenten meer stroom krijgt te verwerken dan het aankan. Door batterijen in te zetten die de stroom tijdelijk opslaan, wil Rijnland Energie helpen om het elektriciteitsnet stabiel te houden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter