Activiteiten
Programma Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 2 tot en met 5 november. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 2 november: Theatercinema / The Book Club; the next chapter (VS 2023). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs €9,00, met bibliotheekpas €7,00.

 Komedie van Bill Holderman. Met o.a. Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen, Candice Bergen en Andy Garcia. De vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land.

Vrijdag 3 november: Cabaret / Farida Laan & Tom Lash / dubbelprogramma  (De Acupuncturiste/ Deugt). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 15,00.

Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium. Zij won met haar eerste voorstelling De Assistent de Shaffy Cheque 2021 op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met haar tweede voorstelling De Acupuncturiste brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.

Het wordt tijd om wat dingen duidelijk te krijgen. Na een verwarrende pandemie en met het land politiek in meer stukjes opgedeeld dan ooit, moeten er keuzes worden gemaakt. Keuzes over wie we als land eigenlijk willen zijn. Keuzes over wat we willen leren van de afgelopen twee jaar. Over hoe we überhaupt terugkijken op die twee jaar, waarin alles anders werd, en heel veel hetzelfde bleef maar alleen zichtbaarder werd. Keuzes over naar wie we later straten willen vernoemen, en wie we liever onder het vloerkleed weg willen moffelen. De stelling is: Tom Lash deugt. Aan het publiek de keus of ze het daar mee eens zijn.

Tom Lash stond in 2012 in de finale van cabaretfestival Cameretten. Destijds met zijn 18 jaar als jongste ooit. Sindsdien maakte hij twee avondvullende cabaretvoorstellingen, stond hij op Theaterfestival de Parade met een voorstelling die hij samen met schrijver Ronald Giphart maakte en maakte hij een flinke stapel columns voor o.a. NPO Radio 1. Als schrijver leverde hij een bijdrage aan Hotel Wonderland, het eerste onderdompeltheater van Nederland. In 2021 verscheen zijn eerste boek Waarom je niet gelukkig bent (en het waarschijnlijk nooit zal worden).

Zaterdag 4 november: Concert / Dutch String Collective / Classic Hits of A Stairway to Heaven. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

Met deze muziek brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen”, aldus Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble. In haar korte tekstjes belicht ze achtergronden en legt ze verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom ze schrijven wat ze schrijven. Wie er ooit beroemd was, wie werd verguisd en vergeten… Dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.  ‘De beste muziek blijft’, benadrukt het ensemble, en nodigt hiermee het publiek uit voor een bijzondere avond vol emotie, vuur en passie. Het Dutch String Collective is bekend om hun unieke combinatie van zowel indrukwekkende eigen klassieke producties als hun bijdragen aan Nederlandse filmscores, populaire shows en en albums van artiesten. Gevormd door oprichter en leider Marieke de Bruijn, brengt het collectief met passie en vakmanschap muziek naar een breed publiek.

 Zondag 5 november: Jeugdtheater / Vreeken en Van der Pijl / Ridder Ridder 4+ Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50. 

Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes – de O.H.G.H.A.S.S. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Dat klinkt vrij eenvoudig, toch? Maar, in de loop van het verhaal raken ze in de knoop met de O.H.G.H.A.S.S.. Filip en Fiona willen allemaal dingen die volgens de O.H.G.H.A.S.S. niet tot het beste sprookje ooit leiden. Of misschien toch wel? Kan de Ridder ook de jurk aan? Kan een meisje een draak spelen? Met humor en behendigheid zetten twee acteurs deze voorstelling als een bouwpakket in elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat de standaard genderrollen losgelaten moeten worden om het sprookje tot leven te brengen. En wie weet ontdekken Fiona en Filip kanten van zichzelf die ze nog niet kenden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter