Nieuws
Bouw Rijnlandstraat Leidschendam start eind 2025

Als alles volgens plan verloop start eind 2025 de bouw van 64 woningen aan de Rijnlandstraat, hoek Oude Trambaan in Leidschendam. Bij de woningen komen 101 parkeerplaatsen waarvan 42 voor algemeen gebruik.

Dat bleek tijdens een informatieavond die de gemeente samen met ontwikkelaar SDJ Vastgoedontwikkeling organiseerde. Een jaar geleden lagen er nog vier varianten voor de bouw. Nu is een definitieve keuze gemaakt.

Van de 64 woningen vormen er 63 appartementen, koop en huur; goedkoop en middelduur. Twee appartementen vallen in de vrije sector koop. Daarnaast is er een zogenoemde ‘dekwoning’ voorzien, eveneens koop.

Het hoogste punt vormt de hoek van Rijnlandstraat en Oude Trambaan: bijna 23 meter. Op de hoek achter het Veur Theater wordt het woongebouw bijna 17 meter hoog. De rest van de naastgelegen bouw aan de Rijnlandstraat kent een bouwhoogte van tien tot 13 meter.

Aan de overkant van de Oude Trambaan bij het hoogste punt van de nieuwbouw, is de bouw nu bijna 17 meter. De bestaande bebouwing Damlaan hoek Oude Trambaan is bijna 16 meter hoog; het stuk aan de Oude Trambaan tussen die hoek en de Rijnlandstraat (Damhof) is 13,3 meter.

Op de begane grond aan de Rijnlandstraat komt de openbare parkeerruimte: in- en uitgang aan de Rijnlandstraat nabij de kruising met de Oude Trambaan. De parkeergarage voor bewoners komt ondergronds. Op het achter terrein van de nieuwbouw komt geen verkeer. Dat wordt een binnentuin. In het plan zijn ook commerciële ruimten voorzien.

Omwonenden hebben al laten weten er alles aan te gaan doen het bouwplan tegen te houden. Dit soort het indienen van bezwaren en het starten van procedures. Dit alles in de hoop dat het uitstel van het project dat zo ontstaat SDJ zoveel geld gaat kosten dat van de bouw wordt afgezien.

In het plan zitten 12 goedkope koop appartementen. Goedkope huur is niet voorzien. De gemeente heeft eerder 2,7 miljoen euro vrijgemaakt voor de 42 openbare parkeerplaatsen die in het plan voorzien zijn. Destijds ging het echter om een ondergrondse parkeergarage. (foto SDJ)

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter