Nieuws
CDA wil inzicht in problemen jongerenvervoer

Berichten in landelijke kranten over een chaos bij het leerlingenvervoer en overleg dat vastgelopen is, hebben de gemeenteraadsleden Liesbeth van der Heide (CDA) en Iris Feld (GroenLinks) ertoe gebracht vragen aan B&W te stellen over de toestand in Leidschendam-Voorburg. Vorig jaar oktober debatteerde de gemeenteraad al over het leerlingenvervoer. Dit mede naar aanleiding van vragen die ook toen door het CDA werden gesteld.

De twee raadsleden willen nu weten hoe vaak chauffeurs te laat komen, hoeveel klachten er over het vervoer bij de gemeente binnen kwamen, welke tekorten er in de organisatie van het vervoer zijn, welke stappen de gemeente onderneemt om de problemen op te lossen, hoe het staat met een beloofde verordening leerlingenvervoer, wat er geworden is van een ouderpanel dat ingesteld zou worden en waar het programma van eisen voor het leerlingenvervoer blijft. De gemeente heeft met NOOT een contract voor het vervoer.

,,Als CDA vinden wij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in onze samenleving, sommige mensen hebben daar iets meer ondersteuning bij nodig. We zijn dan ook blij dat deze vervoersvoorziening beschikbaar is voor jongeren, maar we blijven wel alert op de kwaliteit van dit vervoersaanbod”, aldus CDA-fractielid Jorrit Koster. ,,Het behoort tot het normale fatsoen dat we zaken als leerlingenvervoer goed op orde hebben.”

,,Vorig jaar kregen we als gemeenteraad verontrustende berichten hierover. De wethouder gaf toen aan stappen te willen zetten richting verbetering. Ik hoop dat we in deze gemeente, ondanks het negatieve landelijke beeld, toch verbeteringen zien. Wij vinden het van groot belang dat het college van B&W alles in het werk stelt om kwetsbare groepen in onze gemeenschap te beschermen, zéker als dat gaat om kwetsbare jongeren die voor hun deelname aan onze maatschappij grotendeels afhankelijk zijn van deze gemeentelijke voorziening.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter