Nieuws
Vlietland en de verkiezingen

Recreatiegebieden, zoals Vlietland, toegankelijk houden is nauwelijks terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s. Daarom dienden GroenLinks & de PvdA Voorschoten een voorstel in om dat toe te voegen aan het GroenLinks/PvdA verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Het voorstel is met ruim 95% van de stemmen aangenomen.

Omdat voor Voorschoten en omgeving natuur- en recreatiegebied Vlietland zo van belang is, is het met het oog op de komende verkiezingen interessant om te kijken wat partijen zeggen over de toegankelijkheid van natuur- en recreatiegebieden. Voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2023 had het Burgerinitiatief Vlietland een stemwijzer over de plannen voor een vakantiepark Vlietland geplaatst op hun website. Interessant was te zien dat de meeste partijen het opofferen van de schaarste stukjes groen voor dit vakantiepark in onze regio niet zien zitten. Bij bestudering van de landelijke verkiezingsprogramma’s is de aandacht voor vakantieparken in een natuur- en recreatiegebied afwezig. Nu past een lokale kwestie niet heel goed in een landelijk programma, maar is er dan wel aandacht voor natuur- en recreatiegebieden bij de landelijke partijen?

Dat valt tegen. Er wordt her en der wel gesproken over recreatie(gebieden), maar wat men daarmee wil is vaak vaag, zeker ook gelet op de toegankelijkheid voor bewoners uit de omgeving. De verkiezingsprogramma’s van GroenLinks/PvdA, Splinter en de PvdD zien ruimte voor meer recreatie. De toegankelijkheid van recreatiegebieden wordt alleen in het GroenLinks/PvdA programma expliciet genoemd: ‘We verbeteren en vergroten de bestaande natuur- en recreatiegebieden, en deze blijven vrij toegankelijk’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter