Mening
U zegt het maar: Rijnlandstraat Noord

‘Symbolisch was het droog toen ik naar de bijeenkomst liep: van SDJ samen met de gemeente rondom de presentatie van een wanstaltig groot gebouw tegenover mijn balkonnetje. Op de weg naar huis regende het.
Vandaag lees ik dat nieuwbouw aan het Oosteinde is afgekeurd door de gemeente en ook aan de van Ruysdaellaan is er voldoende protest.

Hoe dan…vraag ik mezelf af. In Leidschendam rondom de Damlaan is het groen niet meer heilig of veilig. Klimaat, leefbaarheid en biodiversiteit zijn blijkbaar voor de Upper Ten in onze gemeente. Dat de Damlaan e.o. de slechtste luchtkwaliteit heeft; dat er geen ondernemer overeind blijft in het drama van files en verwaarloosd beleid en de wetenschap dat de meeste inwoners graag zouden willen vertrekken, deert blijkbaar niemand binnen het gemeentebestuur.

Hoe verschrikkelijk eigenlijk. Ik begrijp dat er lang geleden een belofte gedaan is aan de projectontwikkelaar, maar is het gezegde niet ‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’? We kunnen het centrum van Leidschendam een update geven als compromis. De enorme torenflat op de hoek van de Oude Trambaan en de Rijnlandstraat (Leytsche Hof) moet het signaal zijn van ‘Klaar is Kees’. Nu inzetten op groen, op een beetje extra speelruimte voor onze jeugd en op blije buurtbewoners die niet de verhuisdozen moeten vullen. Er zijn genoeg andere plekken binnen onze gemeentegrens die geschikt zijn voor de expansiedrift van SDJ en gemeente’.

(Hanneke Philipsen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter