Nieuws
Geen Tour de France Femmes voor Leidschendam-Voorburg

De Tour de France Femmes komt komend jaar niet door Leidschendam-Voorburg. In juli van dit jaar liet wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad nog weten zich daar hard voor te gaan maken. De Tour de France Femmes start op 12 augustus 2024 in Rotterdam. De eerste etappe voert naar Den Haag. De route loopt echter via Vlaardingen, Hellevoetsluis, Zuidland, Maassluis, Maasland, Midden Delfland, Honselersdijk en Monster. De tweede etappe gaat van Dordrecht naar Rotterdam; de derde is een tijdrit in Rotterdam. Daarna verhuis het circus naar Valkenburg (Limburg) om van daaruit richting België en Frankrijk te gaan. Het parcours voor de wedstrijd is gisteren bekend gemaakt. Voor de start van de Tour de France (mannen) in 2025 hebben Rotterdam en Den Haag zich gezamenlijk kandidaat gesteld. In 2017 werd een tijdrit in de professionele BinckBank Tour verreden in Voorburg. De gemeente spendeerde daar enkele tonnen aan. Zo moest Leidschendam-Voorburg gepromoot worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter