Nieuws
Leegstaande Diaconessenhuis verkocht

De Reinier de Graaf groep heeft het leegstaande Diaconessenhuis, Fonteynenburghlaan Voorburg-West verkocht. Dat meldt Property.nl De nieuwe eigenaar is Woonhave ontwikkeling b.v. uit Rotterdam. Die moet er op grond van een eerder door de gemeenteraad geaccordeerde Kavelambitie, woningen gaan neerzetten. Woonhave werkt samen met WDevelop vastgoedontwikkeling en Niersman bouw. De nieuwe eigenaar en de gemeente moeten nu een overeenkomst sluiten over de realisatie.

Na sloop van dat Diaconessenhuis kunnen er maximaal 164 woningen komen waarvan 50 procent sociaal en middelduur. Er mag alleen gebouwd gaan worden op het fundament van het gesloopte Diaconessenhuis. Bij de nieuwbouw wordt een ‘overhang’ van 2,4 meter vanaf het fundament gehanteerd. De bouwhoogte staat op 33 meter.

De groene weide rondom het Diaconessenhuis wordt ingericht als wijkpark met hoogwaardig groen, picknicktafels, rustplekken en een fietsenstalling. Langs de Vliet komt een voetpad. Gedacht wordt ook aan steigers in de Vliet. Daarnaast moet het Romeinse verleden (Forum Hadriani) tot leven worden gebracht, bijvoorbeeld in het landschap of via een museum in de nieuwbouw. Het bedrijfsrestaurant van het Diaconessenhuis aan de Vlietkant wordt vervangen door horeca met een maximale oppervlakte van 150 vierkante meter en een maximale hoogte van 5 meter.

Minimaal vijf procent van de bebouwing zal niet bestaan uit woningen. Gedacht wordt aan zorg- en/of maatschappelijke voorzieningen, bedrijfsverzamelruimten, werkwoningen, kleine kantoren. Winkels komen er zeker niet. Parkeren gebeurt op eigen terrein en wel aan de oostkant van het gebied (zijde Fonteynenburghlaan).

De gemeenteraad nam unaniem drie moties aan die als aanvullende eisen op de Kavelambitie meegenomen worden: parkeren moet ondergronds dan wel in het groen verborgen; de gevels van de nieuwbouw moeten zo groen mogelijk worden; er moeten extra maatregelen genomen worden inzake de verkeersveiligheid op de Fonteynenburghlaan gezien het Integraal kindcentrum dat daar gevestigd is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter