Nieuws
Molen de Vlieger wacht flinke opknapbeurt

Zaterdagmiddag bestaat de laatste mogelijkheid om dit seizoen een bezoek aan Molen de Vlieger in Voorburg te brengen. Daarna volgt de wintersluiting. Inmiddels wacht de molen een grondige opknapbeurt. De rieten bedekking van de kap is toe aan vervanging. Hetzelfde geldt voor de rieten bedekking van vier van de acht velden van de molenromp. Inmiddels heeft de gemeente hiervoor de financiering en subsidies rond en opdracht gegeven aan de rietdekker om de werkzaamheden uit te voeren. De planning is dat de rietdekker in de eerste helft van maart start met de werkzaamheden aan de kap en daarna de werkzaamheden aan de vier velden van de romp zal uitvoeren.

Bij het vervangen van het riet van de velden worden alle vier de velden tegelijkertijd verwijderd en opnieuw bedekt. Zo ontstaat één mooie doorlopende rietbedekking. De rietdekker verzorgt de afdekking met zeil(en). Molenaar Bram heeft aangegeven dat de molen tijdens deze werkzaamheden open kan blijven, maar er zullen wel maatregelen moeten worden genomen om delen van de expositie (onder andere de modellen) tijdelijk te verschuiven en te beschermen tegen stof. Komt u tijdens deze werkzaamheden gerust langs om te zien hoe dit mooie oud-ambachtelijke werk wordt uitgevoerd.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter