Nieuws
Minder subsidie

B&W verstrekken komend jaar 9,8 miljoen euro subsidie aan maatschappelijke organisaties die deelnemen aan zogenoemde subsidietafels. Dat is 3,8 miljoen euro minder dan dit jaar. Dat blijkt uit een opgave van wethouder Philip van Veller.

De meeste subsidie gaat naar welzijnsorganisatie Woej (2,6 miljoen euro) gevolgd door Sport en Welzijn (2 miljoen), Kwadraad (maatschappelijk werk, 1,4 miljoen) en MEE (meedoen mensen met een beperking, 0,7 miljoen).

Zoals bekend wil de gemeente af van de subsidietafels (beraadslagingen per maatschappelijk thema waarbij organisaties activiteiten aanbieden binnen een door de gemeente bepaald geldbedrag). Dat zal pas in 2025 zo ver zijn.

De organisaties werden in 2024 verder met de plannen uit 2023, op een paar kleine aanpassingen na. Wel heeft Van Veller besloten bepaalde activiteiten niet meer van subsidie te voorzien. Hij kondigt echter aan meer subsidies te willen laten lopen via een regeling waarbij activiteiten worden gesteund die bijdragen aan de doelen van de subsidietafels.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter