Nieuws
Wintertijd 2023: De klok mag een uurtje terug
Komende nacht gaat de wintertijd in. De klok gaat om 03.00 uur, een uurtje terug. Dit betekent voor veel mensen een uur langer slapen. In de ochtend wordt het door de operatie eerder licht en in de avond eerder donker. De wintertijd is eigenlijk de ‘standaardtijd’. In 1977 werd de zomertijd ingevoerd, om dezelfde tijd te hebben als onze buurlanden. In de EU is jaren geleden al afgesproken het systeem van winter- en zomertijd af te schaffen. De lidstaten kunnen het echter niet eens worden over de vraag welke tijd dan de nieuwe standaardtijd wordt. De wintertijd duurt tot de nacht van zaterdag 30 naar zondag 31 maart. Dan moet de klok weer een uurtje vooruit worden gezet.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter