Activiteiten
Dagbesteding leergierige senioren

Woonzorgcentra Haaglanden (WZH), Florence en Woej gaan samen dagbesteding voor leergierige senioren vorm geven. Het gaat om hoogopgeleide en breed geïnteresseerde senioren in Leidschendam-Voorburg. Wat ontmoetingscentra hen nu aanbieden sluit vaak niet aan op hun behoeften, omdat dit hen onvoldoende uitdaging en contact met gelijkgestemden biedt. Vaak voelen deze ouderen zich niet thuis bij de bestaande vormen van dagbesteding. Ze vervelen zich, trekken zich terug of verzetten zich.

Door de opzet van een ontmoetingscentrum speciaal voor de leergierige senioren willen de drie organisatie de groep niet alleen stimuleren maar hen ook helpen om het persoonlijk inzicht in de huidige levensfase te verdiepen door verbreding van het netwerk, uitwisseling van kennis en ervaring en stimulering van het geheugen van deelnemers. De drie organisaties rekenen er bovendien op dat de doelgroep in de toekomst groeit.

Woej organiseert al eens per week ‘Thee met een thema’ voor dezelfde doelgroep in Leidschendam. Vanwege grote belangstelling is er een wachtlijst. Het voorziene ontmoetingscentrum gaat vooralsnog starten met twee dagdelen per week. Als locatie is De Plint in Leidschendam gedacht. (illustratieve foto)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter