Nieuws
Gemeenteraad houdt bevoegdheid

De gemeenteraad houdt de bevoegdheid om ruimtelijke ontwikkelingen, zoals bouwaanvragen, tegen te houden middels een zogenoemd voorbereidingsbesluit. Dat bleek tijdens een beraad tussen gemeenteraadsleden en verantwoordelijk wethouder Philip van Veller. De wethouder had de gemeenteraad voorgesteld om de bevoegdheid aan hem te delegeren. Dit in het kader van de Omgevingswet die op 1 januari in gaat. Op basis van die wet kan de gemeenteraad middels een voorbereidingsbesluit bouwaanvragen niet meer ‘aanhouden’ in afwachting van een nieuw besluit, aldus Van Veller. De gemeenteraad kan wel een ‘voorbescherming’ regelen. Dat zal dan moeten in een zogenoemd Omgevingsplan. Dat heeft de gemeente echter nog niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter