Activiteiten
Programma Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 9 tot en met 16 november. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  

Donderdag 9 november : Lunchconcert / Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij / “Where the Heart is”. Aanvangstijd 12.30 uurToegangsprijs € 9,00.

Muziek die je raakt, dat is waar Camilla en Josje altijd naar op zoek zijn. Dit viool-pianoduo houdt ervan om pakkende muziek te spelen en vooral om hun luisteraars hiervan te laten meegenieten. Zo gingen zij in eerdere jaren tijdens de lockdowns niet bij de pakken neer zitten, maar richtten zij een bestelbus in als muzieksalon waarmee zij bij de mensen voor hun eigen deur concertjes kwamen brengen. In deze periode hebben zij met veel plezier ruim 130 concerten gegeven, soms voor één gezin en soms voor een hele straat, die dan op gepaste afstand op klapstoeltjes op de stoep van hun muziek genoten. Gelukkig kunt u nu weer in het theater van de muziek van dit duo genieten!

In het programma “Where the Heart is” laten Camilla en Josje horen welke muziek op dit moment bij hen favoriet is. Naast werken van bekende klassieke componisten zoals Bach, Schumann en Mozart spelen zij ook prachtige stukken uit moderner repertoire, zoals hedendaagse muziek van Donna Verdell en filmmuziek van John Williams.

Camilla van der Kooij begon op haar 4e met vioolspelen en werd toen zij twaalf was toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Camilla is, behalve als violiste van het Tuschinski Trio, ook violiste van het Red Limo Quartet en The Analogues. Ze werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en bij de vaste bezetting in de steigers van het tv-programma ‘Matthijs gaat door’.

Pianiste Josje Goudswaard begon op haar 5e met pianospelen en is afgestudeerd en gespecialiseerd in kamermuziek. Zij is pianiste van het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Josje schrijft alle arrangementen voor het Tuschinski Trio en ze componeert onder de internationale pseudoniem Donna Verdell muziek welke, behalve in Nederland, wordt uitgegeven in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Australië bij uitgeverij Broekmans & van Poppel. In het najaar van 2019 verscheen haar eerste piano solo CD.

Donderdag 9 november: Theatercinema / Sonny Boy (Nederland 2011). Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs €9,00 (incl. een kopje koffie of thee vooraf).

Inclusief inleiding door historicus Danny Verbaan. Hij laat zien hoe het leven in Scheveningen voor de oorlog was en neemt je mee  langs huizen en locaties die in het boek een rol spelen. Drama van Maria Peters. Met o.a. Ricky Koole, Sergio Hasselbaink, Marcel Hensema, Micha Hulshof en Gaite Jansen. Mooi drama rond de roerige relatie van het Surinaams-Nederlandse stel Waldemar Nods en Rika van der Lans, opgetekend van 1921 tot 1944. Filmmaker Maria Peters baseerde het verhaal op de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl uit 2004. Sonny Boy, vernoemd naar het kind van het stel, scheert in vogelvlucht langs grote thema’s als liefde, racisme, religie, seksisme, heimwee, verraad en oorlog maar biedt ondanks deze overvloed levensechte personages. De film beklijft vanwege het sterke verhaal, de gedegen productie en het soepele acteerwerk van jong en oud.

Vrijdag 10 november : Cabaret / Lonneke Dort / Wat mij betreft. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,50.

 Lonneke werd wildernisgids en is er klaar voor om tijdens de apocalyps het bos in te trekken. Tot die tijd is ze in ons midden en probeert ze zich te verhouden tot beige mensen, groetjes en sudderen in je eigen comfortzone. In 2017 won Lonneke de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Drie jaar later werd ze uitgeroepen tot één van de negen cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten. Over haar laatste voorstelling schreef De Theaterkrant: “Een enkele blik vol onbegrip of verontwaardiging is voldoende om de wereld vanuit haar perspectief te zien. Met haar bijzondere stemgeluid, ijskoude blauwe ogen en lange, stoere lijf kan ze zo nu en dan lekker meedogenloos uit de hoek komen”.

Donderdag 16 november: Theatercinema / Groundhog Day; film met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs €13,00 (film + lezing). 

Afgestudeerd op het thema film geeft Anne Marie je een boeiend inkijkje in de achtergrond van zowel film als regisseur. Interessante informatie die de filmervaring nog rijker maakt. Voor deze film koopt u een combinatieticket; losse tickets voor film of lezing zijn niet verkrijgbaar.

Groundhog Day (VS 1993) Komedie van Harold Ramis. Met o.a. Bill Murray en Andie MacDowell. Murray is perfect als de cynische weerman Phil Connors die in een Noord-Amerikaans plaatsje steeds op dezelfde – en niet bepaald zijn beste – dag wakker wordt. De tijd lijkt rijp voor een bezoekje aan de psychiater (die hem inderdaad therapie voorschrijft), of beter nog een eigen, diepgaand onderzoek. Langzaam raakt Phil doordrongen van de filosofische kanten van zijn lot, en hoewel hij zijn stekeligheid (gelukkig) niet verliest, begint hij elke dag noodgedwongen weer aan een nieuw en gaandeweg wat beter leven. Het slot van deze bij vlagen hilarische komedie is wat aan de brave kant, maar het verhaal blijft verrassend.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter