Nieuws
Damsigt-kantoor eindelijk onder de sloophamer

Wethouder Astrid van Eekelen heeft de sloop gestart van het Damsigt-kantoor (Total), dat nog uit de jaren zeventig stamt. Met een kraanmachine nam zij de eerste hap uit de hoogbouw. Het kantoor maakt plaats voor 295 huurappartementen. Ontwikkelaar Borghese Real Estate ontwikkelt de woningen namens Amvest.  Astrid van Eekelen: ,,Dit gebied verandert de komende jaren van een omgeving met leegstaande kantoren en grote bedrijven in een groene woonwijk waar inwoners kunnen wandelen, spelen en sporten. De sloop van het Damsigt kantoor is een belangrijke mijlpaal.”

Wim Wensing, topman van Amvest: ,,Wij zijn er trots op dat Borghese Real Estate start met de realisatie van zo’n groot aantal huurwoningen in Klein Plaspoelpolder voor de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Het kantoorgebouw en het verharde grote parkeerterrein maken plaats voor appartementen in een groene omgeving. Het plan voorziet in woningen in diverse prijsklassen, waaronder 15% sociale huurwoningen en 15% woningen in het middensegment. Hier is grote behoefte aan, ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als Amvest zijn we dan ook blij dat we straks weer veel mensen een fijn thuis kunnen bieden.” Naar verwachting kunnen de bewoners in 2026 van hun nieuwe optrekje genieten. (Foto Egbert de Boer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter