Nieuws
Beeld bevestigt bouwplan Klein Plaspoelpolder

Eline real estate marketing heeft de geplande bebouwing van de voormalige gemeentewerf, het Avalex-afvalstation en het terrein van Mebin betonfabriek onthuld: twee forse woonblokken direct aan de Vliet en vier in elkaar grijpende woonblokken daar achter.

De geplande bouw was te zien op een foto die werd verspreid ter gelegenheid van de start van de sloop van het voormalige Damsigt/Total-kantoor op de overgang van Oosteinde en Oude Trambaan.

Het beeld bevestigt eerdere informatie waarvan de gemeente tot nu toe heeft beweerd dat die niet klopte. Formeel moet de betrokken grond in Klein Plaspoel polder (KPP), Nieuwe Havenstraat, nog door de gemeente verkocht worden aan een ontwikkelaar. Die moet vervolgens gaan werken binnen door de gemeente bepaalde kaders.

De voorziene bebouwing van de gemeentewerf, Avalex-terrein en Mebin-grond is in het verleden al eens gepresenteerd door Borghese Real Estate. Destijds werd beweerd dat het slechts om een vingeroefening ging. Borghese Real Estate is de ontwikkelaar die na de sloop van het Damsigt/Total-kantoor op die plek en het parkeerterrein daar achter zes woonblokken gaat neerzetten met 295 appartementen erin. Blok 1 t/m 5 bestaan uit 5 bouwlagen en zijn qua vorm gelijk. Blok 6 is een losstaand, U-vormig gebouw, bestaande uit 3 bouwlagen.

De sloop van het Damsigt/Total-kantoor startte eerder deze week. De vergunning daarvoor dateerde van begin 2021 doch sinds die tijd was alleen het binnenwerk weggehaald en werd asbest verwijderd. Frans Raafs maakte enkele foto’s voor Vlietnieuws.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter