Nieuws
Stichting Thuisgekookt biedt hulp

De hele maand november staat bij Stichting Thuisgekookt in het teken van het verlagen van de drempel om om hulp te vragen bij de warme maaltijd. Door de eerste maaltijd, de proefmaaltijd, gratis aan te bieden, hoopt de stichting het makkelijker te maken om eens te proberen hoe het is om een maaltijd van een buur te ontvangen. Meldt u tussen 1 en 30 november aan en u krijgt de proefmaaltijd gratis.

Thuiskoks van Stichting Thuisgekookt zijn enthousiaste hobbykoks die vrijwillig, voor de kostprijs van de ingrediënten, koken voor een buurtgenoot. Maakt de leeftijd en/of een fysieke of mentale beperking het lastig om iedere dag zelf te koken? Dan kan een thuiskok van Stichting Thuisgekookt helpen door één of twee keer per week een warme maaltijd te bereiden. Als ophalen zelf niet meer lukt, wordt deze thuisgebracht. Omdat onze thuiskoks vrijwillige hobbykoks zijn, betaalt de maaltijdontvanger slechts de kostprijs van de ingrediënten: tussen €3,30 en €6,60.

Een thuiskok die een maaltijd langs komt brengen betekent voor iemand meer dan een portie warm eten, aldus de stichting. ‘Voor een groot aantal maaltijdontvangers is het soms de enige persoon die ze op een dag zien of spreken. Naast gezelligheid en aanspraak heeft het nog meer voordelen. Er kunnen dieetwensen met de thuiskok worden afgestemd en je probeert weer eens andere dingen. De maaltijd is vers, veilig, betaalbaar en kan worden thuisbezorgd. Voor een thuiskok is het ook duurzaam, want er blijven geen restjes over die onnodig worden weggegooid. Een maaltijdontvanger kan langer zelfstandig thuis blijven wonen en daarbij is het ook vrijblijvend. Heb je het geprobeerd en het bevalt niet? Dan is opzeggen geen probleem’.

‘Na uw aanmelding zal een medewerker van Stichting Thuisgekookt contact opnemen om de wensen door te spreken, zodat gezocht kan worden naar een goede, passende thuiskok. Als de proefmaaltijd achter de rug is, wordt opnieuw contact opgenomen om de ervaringen door te nemen. Is er geen goede match ontstaan? Dan zoekt Stichting Thuisgekookt graag verder naar een nieuwe thuiskok. U zit nooit ergens aan vast, dus helemaal geen maaltijden meer ontvangen is ook geen probleem’.

 

Aanmelden voor de gratis proefmaaltijd Praatje Pot kan via thuisgekookt.nl/praatjepot of door te bellen naar 085 – 0608768. Praatje Pot is er speciaal voor de mensen die in één van de focusgemeenten van Stichting Thuisgekookt wonen, waaronder Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter