Nieuws
Haagse plannen

In de begroting 2024 van de gemeente Den Haag worden een aantal onderwerpen genoemd die ook voor Leidschendam-Voorburg van belang zijn. Een opsomming:

= Vlietzone. Den Haag wil investeren in de natuur. Tegelijk wordt er gesproken over vernieuwing, verduurzaming en herstructurering van bedrijfsterrein Westvlietweg en over een mogelijke uitbreiding van dat bedrijfsterrein. In 2024 wil Den Haag een planologisch/juridisch kader presenteren om de huidige functies en ontwikkelingen in de Vlietzone door te kunnen zetten. In de begroting wordt verwezen naar overeenkomsten die verplaatsing van bedrijven uit de Binckhorst naar Westvliet mogelijk maken, alsmede woningbouw. Den Haag spreekt over een gezamenlijke aanpak, in elk geval met Leidschendam-Voorburg,

= Gebied rond station Laan van Nieuw Oost Indië. In 2024 presenteert de gemeente Den Haag een ontwikkelvisie. Tevens wordt gestart met een ‘analyse’ over het station als knooppunt openbaar vervoer. In de begroting wordt gesproken over een opwaardering en doorontwikkeling van het station, een plan dat Den Haag en Prorail uitwerken,

= In 2024 is het ontwerp van de vrije busbaan langs de Binckhorstlaan tussen Mercuriusweg en Zonweg klaar, en start de aanbesteding,

= In 2024 wordt een oplossing uitgewerkt voor problemen op de lijn tussen station Laan van Nieuw Oost Indië en Leidschenveen (samenloop RandstadRail 3, 4 en metro; te druk),

= In 2024 gaat Den Haag een veilige fietsroute aanleggen langs de Maanweg tussen Binckhorstlaan en Regulusweg,

= Eind 2024 presenteren B&W van Den Haag een nieuw omgevingsplan voor de Binckhorst waardoor de bouw van meer woningen (bovenop de 5000 die er nu worden neergezet) mogelijk moet worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter