Nieuws
Gemeente grijpt in bij rookverbod school

Het Sint Maartenscollege, Marcellus Emantslaan Voorburg, moet een zelf ingesteld rookverbod op de stoep bij de school, opheffen. Het gaat om gemeentegrond en daar kan alleen de gemeente een dergelijk verbod instellen. De schoolleiding had over heet instellen van de zone geen overleg gevoerd met de gemeente, noch was er vergunning voor gegeven.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd laten weten. Vlietnieuws berichtte op 26 oktober over borden die het Sint Maartenscollege op de stoep naast de school in de Marcellus Emantslaan had geplaatst met het opschrift ‘rookvrije zone’ en een afbeelding gelijk een verkeersbord van een sigaret met een rode streep er door.

‘Iedere grondeigenaar kan een rookvrije zone instellen. Bij gemeentegrond kan alleen de gemeente een rookvrije zone instellen. Scholen zijn al verplichte rookvrije zones. Het Sint Maartenscollege ziet ook graag dat de direct omliggende openbare ruimte een rookvrije zone(s) is. Het college van B&W is van plan om een beleidslijn te ontwikkelen om het mogelijk te maken dat scholen hun wettelijk rookvrije schoolplein omgeven met een rookvrije zone. Vanwege dit voorgenomen beleid, gaan we niet handhaven. Wel is de school gevraagd om de borden nu weg te halen, omdat wat er nu staat, niet veilig en duidelijk genoeg is’, aldus de woordvoerster.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter