Nieuws
Gemeente vreest Haagse plannen

B&W zijn bevreesd voor Haagse plannen met de Vlietzoom, het gebied tussen de A4 en de Vliet. Dat blijkt uit een bericht van wethouder Marcel Belt aan de gemeenteraad.

‘De Vlietzoom ligt in Den Haag en dat betekent dat de gemeente Den Haag daar bevoegd gezag is. Den Haag kan, ondanks dit proces met de provincie, wel besluiten om zaken die onze inwoners niet welgevallig zijn, toch te plaatsen in de Vlietzoom. Nu doen ze dat zoveel mogelijk nog niet omdat ze willen starten met een nieuwe Beheersverordening, maar Leidschendam-Voorburg kan maar beperkte invloed uitoefenen op wat er in die verordening komt te staan’, schrijft Belt.

Onder leiding van de provincie werken de gemeenten Rijswijk, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Leiden, de hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland alsmede andere belanghebbenden aan een toekomstvisie voor de Vlietzoom: een plan voor toekomstige ontwikkelingen.

Dit jaar is gestart met een uitvoeringsagenda met als prioriteiten: onderzoek naar sportpark van de toekomst, onderzoek naar verkeersluw maken Westvlietweg, uitwerken plan voor bedrijfsterrein Westvliet. Het gaat daarbij allemaal om zaken op Haags grondgebied. Den Haag wil echter eerst een nieuwe beheersverordening voor het Haagse deel van de Vlietzoom, maken.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter