Nieuws
Onderzoek naar vervanging brug

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag doet een onderzoek naar de vervanging van de Nieuwe Tolbrug; de uit 1891/1892 daterende ophaalbrug over de Vliet tussen de Hoekweg en de Westvlietweg, Voorburg-West. De brug zou plaats moeten maken voor een nieuwe oeververbinding die tevens kan dienen als schakel in de velostrada tussen Den Haag centrum en de wijk Ypenburg.

De Nieuwe Tolbrug is een rijksmonument, in beheer bij de provincie Zuid-Holland. Deze maand krijgt de brug een onderhoudsbeurt. De brug dient nu voor voetgangers en fietsers. De brug is smal en kent aan beide zijden steile kanten.

Den Haag plant al langer een velostrada vanuit het centrum naar Ypenburg. Obstakel daarbij vormt de Nieuwe Tolbrug. Er is al gekeken naar de aanleg van een nieuwe oeververbinding Nassaukade (Rijswijk) naar de Jan Thijssenweg. De Vliet is daar echter veel breder. Bovendien zou de nieuwe verbinding te dicht bij de Nieuwe Tolbrug liggen volgens provinciale regels.

De Metropoolregio gaat onder andere over investeringen in fietsverbindingen. Of bij het onderzoek ook de rijksdienst voor cultureel erfgoed is betrokken, is onbekend. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg zijn er wel van op de hoogte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter