Nieuws
Scouting actief tijdens Jungledag

Zo’n 200 scouts in de leeftijd van 7 tot 11 jaar waren dit weekeinde actief tijdens een Jungledag in winkelcentrum de Bogaard in Rijswijk. Onder hen ook groepen uit Leidschendam-Voorburg.

De welpen ontmoeten de ranger op het plein. Hij probeert in de gaten te houden of het goed gaat met alle dieren in het dierenreservaat. De laatste tijd zijn er stropers actief in het reservaat en de ranger is bang dat er dieren zijn verdwenen. De welpen worden gevraagd om na te gaan of alle dieren nog veilig in het reservaat rondlopen. De ranger ging in zijn auto samen met de welpen op pad.

Met de lijst in de hand snel de Bogaard in en op zoek naar een tijger, schaap, kat, kameel, hond, flamingo, pinguin, vos, haas, leeuw, krokodil, panda, leeuw, eenhoorn, wolf, varken en een luipaard. Alle dieren werden gevonden en de ranger kon dus opgelucht adem halen.

Het scoutingspel bestaat uit buiten diverse spellen spelen, toneelspelen of een katapult maken etc. waarbij spelenderwijs samenwerken wordt geleerd. De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen uit hun regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Scouting telt in Nederland 120.000 Scouts. Een op de vijf kinderen is lid / lid geweest van Scouting. Uw zoon / dochter mag komen kijken of scouting ook iets voor hem / haar is, bij één van de scoutinggroepen uit de regio. De adressen zijn te vinden via http://www.scouting.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter