Nieuws
Aanvang werken warmteleiding

WarmtelinQ transport services b.v. heeft bij de gemeente vergunning gevraagd voor de kap van 46 bomen ten behoeve van de aanleg van een warmteleiding door Leidschendam-Voorburg. Het gaat om bomen achter Meubelmakerij De Stoof, Stompwijkseweg 18c, achter Stompwijkseweg 20c en nabij de A4. Het is de bedoeling dat de leiding bij de Oude Middenweg/Kostverlorenweg de gemeente in komt. Met een boog loopt hij dan naar de A4 om langs de weg in noordoostelijke richting door te lopen tot voorbij de kruising A4/RijnlandRoute. Daar moet de leiding afbuigen naar Leiden. Begin 2025 moeten de werken aan de leiding starten, eind 2026 zijn ze afgerond. De leiding brengt restwarmte van de industrie in de Rotterdamse haven via Rijswijk naar Leiden. De restwarmte geldt als alternatief voor gas.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter