Nieuws
CDA lanceert podcast ‘Politiek aan de Vliet’

Het CDA lanceert de nieuwe lokale podcast ‘Politiek aan de Vliet’. Met deze podcast legt de partij op een nieuwe manier contact met inwoners door hen te informeren over lokale onderwerpen die politiek actueel zijn.

Fractievoorzitter Ron van Duffelen: ,,Wij merken dat de betrokkenheid van inwoners bij lokale onderwerpen, of dicht in hun buurt, groot is. Veel inwoners hebben het gevoel dat de politiek ver van hun af staat, de bekende kloof tussen inwoner en politiek als metafoor. Als lokale fractie zijn we op zoek om ook via nieuwe kanalen de verbinding met de inwoners te leggen. Deze podcast is daar een middel voor.”

De trailer en eerste aflevering van de podcast staan online en zijn te vinden op PolitiekaandeVliet.nl, Apple en Spotify. De fractie verwacht maandelijks een nieuwe aflevering uit te brengen.

Podcast-host en CDA-gemeenteraadslid Jorrit Koster: ,,We hopen dat deze podcast van toegevoegde waarde is voor onze inwoners. Wij mikken erop om per maand een aflevering van 15 tot 20 minuten over één specifiek onderwerp te produceren.”

In de eerste aflevering gaat Jorrit Koster in gesprek met CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller over de N14, de weg langs de Mall, en het bezoek dat CDA Tweede Kamerlid Harmen Krul daarvoor recent aan onze gemeente bracht.

,,De podcast zal niet alleen CDA-fractieleden aan het woord laten”, benadrukt Koster. ,,Ook zullen we gastsprekers, zoals bijvoorbeeld inwoners of verenigingen, uitnodigen om te vertellen over hun activiteiten, mits dat over een lokaal onderwerp gaat en politiek actueel is.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter