Nieuws
Subsidies erfgoed; Leidschendam-Voorburg ontbreekt

De provincie Zuid-Holland heeft 3,4 miljoen euro aan subsidie voor erfgoedprojecten die in 2024 vorm krijgen, verdeeld. Leidschendam-Voorburg ontbreekt daarbij ook al valt de gemeente binnen de provinciale erfgoedlijnen landgoederen, Limes (Romeinen) en trekvaarten; allen langs de Vliet.

In 2024 wordt een historische trekvaartdag georganiseerd. De provincie steekt daar 60.000 euro in. Het gaat om een vaartocht, evenementen op 7 locaties, wandel- en fietsroutes. De gemeente Den Haag krijgt daarnaast 18.000 euro subsidie een project ‘trekvaarten en vaarwegen in en rond Den Haag’.

In het kader van de erfgoedlijn landgoederen krijgt de Stichting de verborgen stad 26.500 euro voor een project ‘tijdreis Sion en Hofwijck’. Sion is een voormalig koetshuis in Rijswijk.

Met de 3,4 miljoen euro worden 68 projecten gefinancierd. Het meeste geld gaat naar de sector landgoederen (1,1 miljoen). Trekvaarten krijgt 650.000 euro, de Limes 350.000. De provincie kent zeven erfgoedlijnen: Atlantikwal, historisch Haringvliet, landgoederen, Limes, oude Hollandse waterlinie, trekvaarten en waterdriehoek Kinderdijk, Biesbosch, Drechtsteden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter