Nieuws
Geestbrug kapot

De Geestbrug, de verbinding tussen Voorburg-West en Rijswijk, is kapot. Naar pas nu bekend is geworden is op 30 oktober door een onderhoudsbedrijf schade aan de elektromotor en de bevestiging ervan aan het beweegbare deel van de brug geconstateerd. Om verdere schade te voorkomen wordt de brug niet meer bediend. Met andere woorden: hij gaat niet meer open en dicht voor passerende schepen.

Dat heeft gedeputeerde Frederik Zevenbergen bekend gemaakt. Aan een oplossing van het euvel wordt nu gewerkt. ‘Eén van de mogelijkheden om de stremming op te lossen is het herstellen van de schade aan de elektromotor en de bevestiging aan het brugdek. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een nieuwe elektromotor’, meldt Zevenbergen in een brief aan Provinciale Staten. Hij zegt te hopen dat de zaak komend weekeinde is opgelost.

De stremming voor het scheepvaartverkeer treft met name afvalbedrijf AVR en Basal betonmortel. Basal heeft een alternatieve mogelijkheid op een andere locatie en AVR kan andere vervoersmiddelen in zetten, aldus Zevenbergen. ‘We zullen samen met onze onderhoudspartij de situatie evalueren en waar nodig onze beheersmaatregelen aanscherpen. Hierbij kijken we zo nodig ook breder naar andere objecten’, zo besluit de gedeputeerde.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter