Activiteiten
Gratis boek ‘Sonny Boy’ bij de bibliotheek

November is een feestelijke maand voor Bibliotheek aan de Vliet. Ze vieren ‘Heel Nederland Leest’ samen met al de bezoekers. Iedereen kan het gratis boek ‘Sonny Boy’ op komen halen in Voorburg, Leidschendam of Stompwijk.

Over het boek: Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde. De film is donderdag 9 november vanaf 19.30 uur te zien in Theater Ludens. Voor de film begint, is een lezing door oud-journalist en tekstschrijver Danny Verbaan. Kaarten kosten 7,00 euro voor leden van de bibliotheek; voor anderen 9 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter