Nieuws
Holiday Inn Stationsplein: drie etages erbij

Het Holiday Inn-hotel op het Stationsplein in Voorburg krijgt er drie etages bij. Die zijn goed voor 27 extra kamers. De directie heeft het plan al in juli 2022 met de gemeente besproken. Die staat er positief tegenover. Nu is vergunning voor de bouw aangevraagd.

Met de 27 extra kamers gaat de totale capaciteit van het hotel naar 152 kamers. Het gebouw zelf wordt zo’n 10 meter hoger. De opbouw zal bestaan uit donker hout en staal. De rest van het hotel is opgebouwd uit beige steen.

De gemeente liet in 2022 al weten de opbouw als ‘passend’ te zien. Het betreft een ‘verrijking’ van het gebouw. De schaduwwerking van de opbouw is aanvaardbaar, zo werd geoordeeld. Voor de extra kamers zijn volgens de gemeentelijke parkeernormen 9 extra parkeerplaatsen nodig. Holiday Inn heeft die in de bestaande parkeerkelder.

Op grond van het beleid om af te stappen van fossiele brandstoffen heeft de gemeente een duurzame oplossing gevraagd voor het energieverbruik. Holiday Inn heeft die gevonden in de plaatsing van 111 zonnepanelen op het dak.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter