Nieuws
Kindervragenuur: ‘Het was een succes’

De gemeenteraad heeft voor het eerst een kindervragenuur gehouden. Zo’n 20 kinderen uit groep 8 van vijf basisscholen (de Vijverhof, Driemaster, Margriet, Parachute en Groen van Prinsterer) vuurden vragen af op de wethouders. Die varieerden van ‘Wat doet u voor kinderen die het minder hebben?’; ‘Wat doet u aan kinderen die vapen?’; ‘Waarom is er een lerarentekort?’; ‘Wat doet u tegen pesten?’; ‘Waarom zijn de boodschappen zo duur?’; ‘Wat kunnen we doen om de school milieuvriendelijker te maken?’; ‘Waarom is er geen kinderburgemeester?’

Het vragenuur duurde een half uur. Vooraf was er pizza voor de leerlingen en waren de vragen al besproken. Na afloop ging het hele gezelschap, leerlingen, B&W en gemeenteraadsleden, op de foto in de raadszaal. Wethouder Marcel Belt beloofde dat het vragenuur komend jaar een aantal malen wordt herhaald. Hij gaf verder aan met de collega-wethouders op de scholen te willen komen om met leerlingen verder te praten. Ook pleitte hij voor het opzetten van een leerlingenpannel.

Burgemeester Martijn Vroom noemde de happening ‘heel erg leuk, spannend en belangrijk’. ‘Het was een succes’, zo concludeerde hij na afloop. Op initiatief van Marcel Belt klonk er een luid applaus in de raadszaal. Wethouder Philip van Veller (financiën) versprak zich in zijn antwoord op de vraag waarom alle boodschappen zo duur zijn door te zeggen ‘ik als minister’. Om daar even later aan toe te voegen ‘er komt een kabinetsformatie aan. Je weet maar nooit’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter