Nieuws
Stompewijkseweg weer op de schop

De Stompwijkseweg gaat weer op de schop. De rijbaan moet opnieuw worden bestraat. Dat gaat gebeuren in de periode 20 november tot en met 1 december. De weg is dan tussen 07.00 en 17.00 afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

In 2017-2018 besteedde de gemeente 7,3 miljoen euro aan het opnieuw bestraten van de weg en herstel aan de kade van de Stompwijksevaart. Dat werk werd door BAM uitgevoerd. In 2020 moest BAM verzakkingen en onregelmatigheden herstellen. De weg is sinds 2021 weer in beheer bij de gemeente.

De afgelopen jaren zijn er herhaaldelijk klachten geweest over de toestand van de weg die steeds meer op een hobbelpad ging lijken, gelijk de toestand voordat BAM aan de slag ging. Er werden ook vragen gesteld door gemeenteraadsleden. B&W gaven echter aan dat ingrijpen niet kon omdat dit de stabiliteit van de hele wegconstructie zou aantasten.

Inmiddels zijn er delen van het wegdek verzakt. Aan de waterkant zit de weg vol kuilen en hobbels. Op diverse plaatsen zijn de klinkers in de bodem weggezakt, en zijn er gaten ontstaan. In hoeverre dit alles nu wordt hersteld is nog onduidelijk uit de plannen.

Nu erkennen B&W wel dat de kwaliteit van de rijbaan op een aantal plaatsen slecht is. Het is daarom nodig, dat de rijbaan op deze plaatsen opnieuw wordt bestraat. Dat gebeurt in drie fases:

= 1) het stuk weg tussen de adressen Stompwijkseweg 84 t/m 92: 20 t/m 22 november,

= 2) het stuk weg tussen de adressen Stompwijkseweg 19 t/m 84: 22 t/m 29 november,,

= 3) het stuk weg tussen de adressen Stompwijkseweg 3 t/m 19: 29 november t/m 1 december.

Automobilisten moeten tijdens de werkzaamheden omrijden via Wilsveen en Zoetermeer. Voor fietsers en voetgangers is de weg niet afgesloten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter