Nieuws
Geen actie leegstand Damplein Leidschendam

Wethouder Astrid van Eekelen treft geen maatregelen tegen leegstand op het Damplein, Leidschendam. Dat blijkt uit antwoorden van de bestuurder op vragen van VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel. Die trok aan de bel nu een viswinkel op het plein gesloten is en ook een andere ondernemer wil vertrekken.

De wethouder noemt het Damplein en omgeving een B-locatie: winkels in een dorpskern. Panden zijn van verschillende eigenaren en die bepalen ook zelf de hoogte van de huur. De gemeente heeft daar geen invloed op.

Leegstand is volgens Van Eekelen een momentopname. Het effect ervan verschilt per plek en situatie. Zij wil dan ook geen uitspraken doen over effecten op leefbaarheid en veiligheid. Dat er op het Damplein een toename is van onveiligheid ontkent de wethouder. De leegstand in het algemeen ligt onder het landelijk gemiddelde en stijgt niet fors.

Van Eekelen laat weten open te staan voor gesprekken met alle betrokkenen. De gemeente heeft sinds deze maand ook weer een manager winkelgebieden. In het algemeen zijn het voor ondernemers roerige en onzekere tijden waarin de verdiensten en financiële weerstand onder druk staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter