Nieuws
Onwetende bewoners: uitzicht verdwijnt

Bewoners van de flats Herman Gorterstraat 2-68 in Voorburg raken hun uitzicht op het Julianaplein kwijt als op dat plein een Cultuurhuis gebouwd wordt bestaande uit een theater en een bibliotheek. Het Cultuurhuis komt voor de flats te staan, op korte afstand van de gevel. Het theater wordt even hoog als de bestaande flats, op de bibliotheek zijn vier woonetages voorzien.

De bouw van het Cultuurhuis zal ook voor een deel van de bewoners Koningin Julianalaan 346-368 en Guido Gezellestraat 1-28 betekenen dat zij hun zicht op het Julianaplein kwijtraken. Zij kijken straks tegen de zijgevel aan van dat Cultuurhuis.

Vanwege de bouw van het Cultuurhuis wordt het Julianaplein aan die kant veel kleiner. De bestaande ‘kiosken’ aan die kant van het plein plus de zijkanten bij de Boutensstraat en Action/Jumbo-ingangen, moeten verdwijnen. Het is verder de bedoeling dat de winkels Koningin Julianaplein 1-10 verhuizen. In hun plaats moet daar ruimte komen voor horeca en cultuur.

Indien het plein ontdaan wordt van auto’s wordt het ingericht als verblijfsgebied. Er dwars doorheen gaat wel een fietspad lopen vanaf de hoek Koningin Julianalaan/Jumbo naar de hoek Koningin Julianalaan-Boutensstraat.

Als de geplande woningbouw door gaat komt er op de plek van de huidige bibliotheek een flat van zes etages met onderin kantoorruimte. De parkeerplaats aan de kant van de Spinozalaan verdwijnt. Op de plek van de AH komt een flat met vijf etages.

Voor de locatie Kwik Fit (Adama van Scheltemastraat) is één groot bouwblok voorzien met verschillende bouwhoogten. Op de parkeerplaats Marcellus Emantslaan is laagbouw voorzien aan de straatkant met daar achter een flatgebouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter