Nieuws
Weesgedichten; proef in Zuid Holland

Weesgedichten zijn Nederlandstalige gedichten 100 verschillende Vlaamse en Nederlandse dichters. Vonden ze eerst hun thuis in Vlaanderen: tijdens de Poëzieweek 2024 trekken ze de grens over naar Nederland  Adoptieouders met een raam aan de straatkant bieden via deelnemende bibliotheken een nieuw thuis aan de weesgedichten. Zuid-Holland doet op proef mee. U kunt zich met uw raam nu al laten registreren bij de bibliotheek.

Utopia Aalst, een Vlaamse bibliotheek en de bedenker van het concept, startte in 2021 met ‘Weesgedichten’. Met alsmaar groeiend succes. Er deden dit jaar tijdens Poëzieweek 96 Belgische bibliotheken mee met als resultaat duizenden raamgedichten.

Utopia Aalst in België en stichting ‘de Zoek naar Schittering’ in Nederland werken samen aan een eerste Lage Landen-editie, te beginnen met een proef Zuid-Holland. Het doel van de proef is om vanaf 2025 gezamenlijk een volwaardige Lage Landen-editie te organiseren. In Nederland ondersteunen Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting ZABAWAS, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid Holland en het Van Beuningen/Peterich-fonds de proef.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter