Nieuws
Jongerenflat al deels ‘bezet’

De op Vlietweg 3 in Leidschendam te bouwen jongerenflat is al deels ‘bezet’. Ontwikkelaar 1828 Groep heeft een samenwerkingsovereenkomst met kinderopvang CompaNanny getekend. In de flat komen 10 appartementen met voorrang beschikbaar voor de jonge medewerkers van CompaNanny. Zij kunnen er vijf jaar wonen. Als de woning dan vrijkomt is die opnieuw bestemd voor iemand van de kinderopvangorganisatie.

,,We zetten ons in voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Binnen die doelgroep proberen we ook jongeren met een cruciaal beroep een plek te geven, zodat zij dichtbij hun werk kunnen wonen”, zegt Ernest van der Meijde, initiatiefnemer van 1828. Bart Grievink van CompaNanny: ,,In een krappe woningmarkt vinden wij het belangrijk onze jonge medewerkers te helpen met het vinden van betaalbare huisvesting. CompaNanny is dan ook trots om samen met 1828 huisvesting te kunnen realiseren voor deze generatie waardevolle Pedagogisch Medewerkers.”

In Leidschendam komen 138 appartementen (85% sociale huur) en flexibel te huren werk/atelierruimtes. Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen in 2026 opgeleverd. 1828 is een woonconcept voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Jongeren huren een betaalbaar appartement mét eigen keuken en badkamer. Met in het gebouw gezamenlijke ruimtes en gedeelde voorzieningen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter