Activiteiten
Natuurwandelingen

IVN, het instituut voor natuureducatie, organiseert zondag 12 november twee activiteiten: een strandexcursie om 10.00 uur ’s ochtends en een wandeling bij nieuwe maan om 16.30 uur.

Over de strandexcursie meldt IVN: ‘Wist u dat je in zee ook paddenstoelen kunt vinden? Deze kwal heet zeepaddenstoel. Meer weten over het leven van de dieren die in zee leven en wanneer ze aanspoelen op het strand? De Strandgroep  organiseert een strandexcursie voor het hele gezin over wat u vindt en ontdekt in de zee en op het strand. Tijdstip: 10.00-12.00 uur. Verzamelen: parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. De excursie duurt anderhalf tot twee uur. U hoeft u zich niet aan te melden’. 

En over de wandeling bij nieuwe maan: ‘We vertrekken met de zon en komen terug onder de sterren. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer zodat we kunnen genieten van de  zonsondergang en – wat later – de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat u verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel.  Misschien kruist een ree of vos ons pad. Onderweg is er nog een spannend verhaal. De wandeling duurt van 16.15-18.30 uur. Verzamelen: parkeerterrein tegenover Hotel Duinoord, Wassenaarseslag 26 Wassenaar. Opgeven via email: want.ivnleiden@gmail.com Kosten: geen’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter