Activiteiten
Prijsuitreiking schrijfwedstrijd Talentenloods

De Prijsuitreiking van de Schrijfwedstrijd van de Talentenloods heeft plaatsgevonden. Het thema was ‘Afval bij mij thuis’. De derde prijs in de categorie Verhalen ging naar Iris en Nadine van basisschool Essesteijn. De gedeelde tweede prijs was voor Zoey en Tim van Cascade. Maé van de Groenschool won de eerste prijs met haar verhaal SVA (Strijders van Afval). Bij de Stripverhalen werd het stripboekje van drie Montessori-leerlingen gekozen: David, Eric en Mikel. Jurre was de beste inzending van Emmaüs, Elle van Maria Bernadette, Elisabeth van de Telescoop en Nasredinne van de Zonnewijzer.

De jury bestond uit voorzitter Talentenloods Paul de Beer, Eline Pullen van de Bibliotheek aan de Vliet en Marianne Knijnenburg van Goede Doelen Boekenhuis Marianne. Zij kozen eensgezind de winnaars. Maé mag een schrijver voor in de klas uitnodigen. De overige prijzen waren boekenprijzen om met de hele klas te delen, behalve de speciale boekenbon die iedere genomineerde leerling kreeg. Daarmee kan iedere leerling zelf een mooi tweedehands boek uitzoeken bij het Goede Doelen Boekenhuis. Afvalophaler Avalex graag zal voor alle klassen een gastles verzorgen.

Angelique Schipper heeft in 14 klassen van 8 basisscholen gastlessen verzorgd als vervolg op haar tentoonstelling met 100 barbies aangekleed met afval. ‘Weet jij wat er met het afval gebeurt? En wat als het eens tot leven zou komen?’ (Foto: Willemien Rotteveel, fotokring Leidschendam-Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter