Nieuws
Opknapbeurt park kost meer dan miljoen

De opknapbeurt van het Voorburgse park Vreugd en Rust zodat het weer gaat lijken op het ontwerp van J.D. Zocher in 1850, kost meer dan een miljoen euro. Dat blijkt uit stukken die wethouder Marcel Belt aan de gemeenteraad heeft gezonden. Hij vraagt daarin opnieuw geld voor de werkzaamheden: 270.000 euro.

Het extra geld is nodig voor een nieuw dierenverblijf (120.000 euro) en een nieuwe padenstructuur (150.000 euro). Beide zaken zullen in 2024 opgepakt worden. Bovendien moet er nog een brug langs de Vliet aangelegd worden. Ook is nog een renovatie van tuinmuren voorzien.

Van de opknapbeurt wordt dit jaar volbracht: opknappen dierenweide, plaatsen nieuwe hekken, herstel groenperken, plaatsen nieuwe historische banken, verbetering speelplekken. Het gaat dan om fase 1 van de plannen. Kosten 615.000 euro.

Het dierenverblijf en de padenstructuur vormen fase 2: 270.000 euro. Voor de renovatie van de tuinmuren is 120.000 euro beschikbaar. Wat de brug langs de Vliet gaat kosten is nog niet bekend. Het herstel groenperken en de verbetering van speelplaatsen worden uit beschikbare begrotingsmiddelen betaald.

Van alle kosten draagt de provincie 320.000 euro. De rest moet de gemeente ophoesten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter