Nieuws
Twee winnaars vredesposterwedstrijd

Jack Leeman (Casimirschool) en Feline Meertens (Lusthofschool) zijn de winnaars van de Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions Clubs International, Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne.

In de voorrondes werd hard gewerkt aan het uitbeelden van de gedachten die  11-, 12- en 13-jarigen hebben bij het thema van dit jaar: ‘Durf te Dromen!’. Zeven basisscholen in Voorburg deden mee met elf groepen 8 met in totaal 370 leerlingen. De twee beste posters uit elke groep zijn vervolgens enkele weken in de bibliotheek geëxposeerd.

Een jury onder leiding van wethouder Jeffrey Keus, met bibliotheekdirecteur Gerard Hendriks en kunstenares Jolanda van der Elst, selecteerde de mooisten uit de 22 posters. Bij de bespreking bleek dat iedereen dezelfde had gekozen: die van Jack Leeman van de Casimirschool. Jack kreeg als cadeau een tekendoos en schilderspalet.

Daarnaast was de publieksprijs voor de poster met de meeste stemmen. De meeste stemmen, 148 van de 946, werden gegeven aan de poster van Feline Meertens van de Lusthofschool.  De wethouder reikte ook deze publieksprijs met tekendoos en schilderspalet uit.

Beide posters dingen nu mee naar de beste van het Lionsdistrict 110AZ, waarna vervolgens de mooiste poster van Nederland wordt gekozen, die eind december naar de Verenigde Staten wordt gezonden om mee te dingen naar de beste van de wereld. De hoofdprijs is $ 5000 en een reis met twee begeleiders naar New York. Er zijn ook nog 24 opvolgende prijzen van $ 500 elk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter