Nieuws
Opvang asielzoekers in juli al duidelijk

De gemeente en het Centraal orgaan opvang asielzoekers hebben in juli al geconcludeerd dat er in de gemeente een pand was (Overgoo 5) waar maximaal 80 alleenstaande minderjarige asielzoekers opgevangen kunnen worden. De opvang werd pas op maandag 6 november door de gemeente wereldkundig gemaakt. B&W gingen er in hun wekelijkse beraad op 31 oktober mee akkoord. Wel werd toen uitgemaakt dat een ‘definitief’ besluit pas werd genomen na een wensen- en bedenkingenprocedure van de gemeenteraad. Waarom het vanaf juli tot nu moest duren om de opvang bekend te maken, is onduidelijk. Wel hebben B&W de gemeenteraad deze week formeel voorgesteld af te zien van de wensen- en bedenkingenprocedure. Omwonenden van Overgoo 5 zijn donderdagavond op het Raadhuis bijgepraat.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter