Activiteiten
Twee dagen lachen met Bral in Ludens

Dit is het programma van vrijdag 23 november tot en met donderdag 30 november, van Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95, Voorburg. Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

 Donderdag 23 & vrijdag 24 november: Cabaret / Sjaak Bral / Vaarwel 2023. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,00.

Ieder jaar krijgt de oudejaarsconference die het verdient. Maar dan wel van de meester zelf: Sjaak Bral. Hij fileert voor alweer de 27e (!) keer ditmaal het jaar 2023. Hij scheidt het nieuws van echt en nep, knipt de hoofd- van de bijzaken los en verpakt het grote én kleine leed in een heerlijke theateravond volop humor, muziek en snedige analyses. Omzien naar 2023, nog één keertje, waarom niet? Daarna: voluit voorwaarts. Wie te lang achterom kijkt, stoot zijn hoofd aan de toekomst.

Zaterdag 25 november: Cabaret / Annick Boer / Deze is nog beter! Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Annick Boer is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn, de TV-Kantine en nu ook van Wie is de Mol?. Volgens de Volkskrant smaakte haar eerste cabaretvoorstelling naar meer en dat vond Annick zelf ook. Deze tweede voorstelling is geheel van eigen hand met wederom livemuziek van Jean Louis van Dam. Over haar vorige voorstelling, “Dat is goed gelukt” werd gezegd “Annick kan van een alledaags verhaal magisch theater maken”. Dat gaat ze ook nu weer doen. Komische conferences vol zelfspot en prachtige liedjes zullen garant staan voor een heerlijke avond cabaret. Haar eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!

Zondag 26 november: Theater Cinema jeugd / Superkat Maurice / VK/Duitsland 2022. Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €7,00 (familietickets mogelijk). 

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees, Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen. Voor de kleintjes zijn stoelverhogers aanwezig.

Zondag 26 november: PopCafé. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 1,00 Tickets alleen online kaartverkoop. 

Wegens overweldigend succes organiseren Theater Ludens en Muziekschool Voorburg ook dit seizoen het PopCafé. Op deze middagen treden meerdere bands uit Leidschendam- Voorburg op. De beste en leukste bands spelen de pannen van het dak. Muziekschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Wat is er nou gezelliger dan op zondagmiddag op de hoek, naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje. Het POPcafé is mogelijk gemaakt door Cultuur&Co., het subsidieplatform van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Donderdag 30 november: Theater Cinema / De keuze van Martin Koolhoven / Ennio Morricone
Days of Heaven. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 16,00.

Altijd al eens les willen hebben van een echte Hollywood regisseur? Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven.

In De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is dat Days of Heaven. Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk.

Ennio Morricone: Days of Heaven (1978 met oa. Richard Gere en Sam Shepard) Bill en Abby, een jong paar, probeert aan het begin van de twintigste eeuw de armoede in Chicago te ontvluchten en reist naar het zuiden. In Panhandle, Texas vinden ze werk op een boerderij. De boer die ernstig ziek is en binnen een jaar zal sterven, wordt verliefd op Abby en vraagt haar ten huwelijk. Om er financieel beter van te worden besluiten Bill en Abby dat Abby met de boer trouwt. Wanneer de boer maar niet dood wil gaan stijgen de spanningen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter