Activiteiten
Maak kennis met de nieuwe HTM tram

Op zaterdag 18 november en woensdagmiddag 22 november biedt HTM iedereen de gelegenheid om een model op ware grootte van haar nieuwe tram TINA te bewonderen. De voorbereidingen voor de nieuwe tram van de Zwitserse leverancier Stadler van het type TINA is in volle gang. In de stad wordt de komende jaren nog hard gewerkt om de trajecten van tram 1, 6 en 12 geschikt te maken voor deze ruime en voor iedereen toegankelijke tram. De verwachting is dat de TINA in 2026 door de Haagse regio gaat rijden.

Iedereen kan het model van de TINA van 22 meter lang en 2.65 meter breed komen bekijken op de HTM locatie Zinkwerf 71 te Den Haag. Het model bestaat uit een cabinedeel dat er uit ziet zoals die is beoogd. Het reizigersdeel is voorzien van stoelen, rolstoelplaats, stangen en dergelijke, maar heeft geen plafond en deuren. Met een Virtual Reality bril is het mogelijk te bekijken hoe de TINA er daadwerkelijk uit komt te zien.

Een aantal zaken is al vastgesteld. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de kleur van de stoelen. Tijdens het bezoek aan de TINA is het mogelijk om over een aantal onderdelen de voorkeur uit te spreken. Van de vorm van de vasthoudstangen tot de kleur van de vloerbedekking.

Aanmelden vóór 15 november is verplicht en kan via www.htm.nl/tina Daar kan men de datum én het tijdblok kiezen evenals het aantal personen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter