Nieuws
Veel lof voor winnaars Prinses Marianne Concours

Tijdens het Eugena Suchona Festival in het Slowaakse Pezinok oogsten de prijswinnaars van het Voorburgse Prinses Marianne Concours veel lof.  Pianist Ido Andeweg en violist Elizabeth Ruhadze traden tijdens het festival op, samen met sopraan Sofia Schuddeboom en pianist Irina Bogdanova.

Het Eugena Suchona Festival is vernoemd naar de Slowaakse componist Eugen Suchon die in 1908 in Pezinok werd geboren. Het festival biedt een podium aan de grootste jonge muziektalenten van Slowakije. Jonge talenten van de muziekschool in Pezinok hebben afgelopen vijf edities deelgenomen aan het internationaal jeugdprogramma van het Huygens Festival.

Het Prinses Marianne Concours is een concours voor kamermuziek voor jeugdensembles in de leeftijd van 13 tot en met 21 jaar. Het concours is onderdeel van het Huygens Festival. De prijswinnaars van 2023 werden uitgenodigd om op te treden tijdens het Eugena Suchona Festival.

Ido speelde als eerste Piano Sonate nr 2 in F, KV280 van W.A. Mozart en begeleidde vervolgens Sofia met de liederen ‘Au bord de l’eau’ (Gabriel Fauré) en ‘Alfonsina y el mar’ (Ariel Ramirez).  Gevolgd Elizabeth en Irina met ‘Symphony Espagnole’ deel 1 en Perpetuum Mobile voor viool en piano van Ottokar Novácek. Het publiek was zeer onder de indruk van het niveau en de muzikaliteit van de Nederlandse deelnemers die ‘hors competion’ meededen.

De directie van de muziekschool in Pezinok en het bestuur van het Huygens Festival hopen dat er nog vele uitwisselingen zullen volgen!  Het Prinses Marianne Concours 2024 vindt plaats op zondag 14 januari 2024.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter