Nieuws
Esther Blom is de Local Hero 2023 van Voorburg

Jaarlijks zet Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenproducenten, een initiatief of organisatie in het zonnetje tijdens World Kindness Day. Dit jaar pakken zij het lokaler aan door middel van hun ‘Local Hero Award’. In Voorburg gaat de prijs naar Esther Blom, die er met Sintvoorieder1 voor zorgt dat 30.000 minderbedeelde kinderen dit jaar een Sint- en/of kerstcadeau krijgen.

Esther werd door verschillende mensen genomineerd. Een aanmelder zegt: ‘Esther heeft Sintvoorieder1 opgezet en zet zich sindsdien al 14 jaar in om cadeautjes aan kinderen te geven die het minder hebben. Ze verdient die titel en een enorme bos bloemen’. Er wordt vol lof gesproken over haar mooie missie en hoe ze het voor elkaar krijgt om, samen met 80 medewerkers, 1000 vrijwilligers en talloze donateurs, dit jaar 30.000 cadeaus uit te delen. Esther ontving een gigantische chocoladeletter gemaakt van chrysanten. Ook kregen alle vrijwilligers een chrysyantenboeket verzorgd door Fleurettes Nootdorp.

,,Wat een verrassing! Dit zag ik echt niet aankomen. Het is zo bijzonder dat mensen mij hiervoor hebben opgegeven. Hoewel ik het project ben begonnen, zou het nooit zo succesvol zijn geworden zonder alle vrijwilligers en partners die mij hierbij helpen. Die ben ik dan ook heel dankbaar. We merken dat er steeds meer vraag is naar onze Sinterklaaspakketten en dat is natuurlijk geen goed teken, want dat laat zien hoe groot de armoede in Nederland echt is. Aan de andere kant zijn wij ontzettend blij en dankbaar dat wij kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben toch kunnen verblijden met mooie cadeaus. Elk kind verdient dat namelijk. Onze droom is om dit initiatief groter te maken en ook landelijk verder uit te rollen. Daarvoor hebben we partners nodig in andere regio’s en daar werken we nu hard aan. Voelt u zich geroepen, neem dan vooral contact met ons op”, vertelt Esther Blom.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter