Nieuws
Informatiecentrum over 800 jaar Binnenhof
Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Daarom is het de komende jaren gesloten. In een nieuw informatiecentrum komen de 800-jarige geschiedenis en de toekomst van het Binnenhof dichterbij dan ooit.

U vindt het informatiecentrum op Plaats 22 in Den Haag. U kunt er voorwerpen uit het archief bekijken. Zoals oude microfoons en telefoons die door bekende politici zijn gebruikt. Beneden, tussen de 17e-eeuwse gewelven van het pand, ziet u verschillende voorwerpen uit het verleden en archeologische opgravingen. Helemaal bijzonder zijn de voorwerpen die niet eerder voor het publiek te zien waren: beeldjes uit de raadzaal van de Raad van State, handgemaakte stoeltjes en een vergulde kroonluchter.

Naast de geschiedenis is er ook aandacht voor de toekomst van het Binnenhof. U ziet de laatste renovatieontwerpen en wat er nodig is om de 4000 kamers, gangen, zolders en kelders op te knappen. Lees meer over de renovatiewerkzaamheden

Het informatiecentrum is open: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur; zondag 12.00 uur tot 16.00 uur. U kunt gratis naar binnen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter