Nieuws
Woningbouw stort in

Tussen september 2022 en juli 2023 is het aantal vergunningen dat gemeenten in de regio Haaglanden, waaronder Leidschendam-Voorburg, hebben afgegeven voor de nieuwbouw van woningen gedaald van 9976 naar 3632. Het aantal gerealiseerde woningen is in dezelfde periode gezakt van 4000 naar 2018. Dat heeft gedeputeerde Anne Koning bekend gemaakt. Na afgifte van een vergunning duurt het gemiddeld nog twee jaar voordat de nieuwbouw is gerealiseerd.

Koning had niet op de ontwikkelingen gerekend. Ze spreekt in een bericht aan Provinciale Staten over een dip die waarschijnlijk tijdelijk is. Over een paar jaar zal het aantal gebouwde woningen weer toenemen, aldus Koning. Dat zal echter afhangen van zaken als personeelstekort, gebrek aan bouwmaterialen, stijging hypotheekrente, stijging kapitaalrente, stikstofproblematiek en PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen, vrijwel onafbreekbare chemische stoffen die een gevaar vormen voor mens en milieu).

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter