Nieuws
Actie tegen opgevoerde elektrische fietsen

De politie in Leidschendam-Voorburg onderneemt actie tegen opgevoerde elektrische fietsen. Het gaat om fietsen waarbij de trapondersteuning wordt ingeschakeld door een gashendel die op de fiets is aangebracht. Met enige regelmaat treft de politie dit soort fietsen aan, zo laat een woordvoerster van B&W weten, Onlangs vroegen 43 gemeenten het kabinet actie te ondernemen tegen opgevoerde elektrische fietsen en fatbikes. Met name jongeren scheuren daarmee over fietspaden en de weg waarbij snelheden tot 45 kilometer per uur worden gehaald. Leidschendam-Voorburg zat niet bij die 43 gemeenten. B&W werken wel aan een nieuw actieplan verkeersveiligheid, aldus de woordvoerster. Daarin zal ook aandacht geschonken worden aan dit fenomeen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter