Nieuws
Investering in regionaal openbaar vervoer

Binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zijn de 21 wethouders belast met verkeer en vervoer akkoord gegaan met een investering van 150 miljoen euro in het openbaar vervoer (OV). Het geld komt ten goede aan de HTM, RET (Rotterdam) en EBS (regionaal busvervoer).

Wethouder Jeffrey Keus: ,,Het openbaar vervoer is essentieel voor belangrijk maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Van wonen naar werk of studie, naar familie, vrienden of er lekker op uit: we kunnen niet zonder bus tram of metro. In een groeiende metropoolregio, die inzet op duurzaam vervoer en waarin mensen onderling verbonden zijn moet je van goed OV op aan kunnen. Met deze grote investering kunnen de vervoerders het OV leveren dat de metropoolregio  nu en in de toekomst nodig heeft.”

Door de coronacrisis, stijgende energieprijzen, ziekteverzuim en personeelstekorten kregen de vervoerders forse  financiële klappen. Om het toenemend aantal inwoners van de metropoolregio ook de komende jaren het metro-, bus- en tram-vervoer te bieden dat nodig is, moet nu geïnvesteerd worden. De investering in het OV staat niet op zichzelf. Tijdens de coronapandemie steunde de MRDH de vervoerbedrijven al met 379 miljoen euro.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter