Activiteiten
Tafelen in de 17e eeuw

Op maandag 27 november organiseert Goede Doelen Boekenhuis Marianne in Huygens’ Swaensteyn een avond met als thema ‘Aan Tafel. Wat aten we in Nederland in de 17e eeuw en hoe ging dat allemaal?’

Topkok Leo van Langh (Brasserie De Koepel) neemt de aanwezigen mee naar de tijd van toen. Hoe werd er gekookt in de Gouden Eeuw? Wat kwam er zoal op tafel? Tafels, op het platteland en in de steden, van heel basic tot prachtig gedekt met flonkerende glazen en prachtige serviezen.

Gastconservator Alexandra van Dongen vertelt over de komende tentoonstelling ‘Aan Tafel!’ in Huygens’ Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck. Op 9 december opent deze voor het publiek. De tentoonstelling loopt tot en met 7 januari 2025.

Marianne Knijnenburg, oprichter van het Boekenhuis: ,,De aanleiding tot deze avond was tweeledig. Enerzijds de Kookboekenweek, die was van 21 oktober tot en met 10 november. Met de schijnwerpers op onze boekenkast, etalage en boekentafel in de winkel. Anderzijds de tentoonstelling in Huygens’ Swaensteyn. En als kers op de taart zal Marijn Schuring (Wijnhuys Huygens) na afloop van de avond mooie wijnen schenken.’’

,,Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie, thee en lekkers. Om 20.00 uur is het woord aan Leo van Langh. Om 20.30 uur aan Alexandra van Dongen over de tentoonstelling. Dan is het tijd voor een lekker glas sap, of een mooi glas wijn. We sluiten de avond af om 21.45 uur. Aanmelden voor deze gratis avond kan per e-mail info@boekenhuismarianne.nl ” (illustratieve foto)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter